מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

"מאז שאני ילד, תמיד אהבתי לאפות ולבשל" – ראיון מעורר תאבון עם רון יוחננוב

רון יוחננוב, המתכונאי והבלוגר המצליח, מאוהב מאז ומתמיד במטבח, בבישול ובאירוח. לא סתם עמוד האינסטגרם שלו צבר קרוב ל-300 אלף עוקבים. לאחרונה פרסם יוחננוב את ספר המתכונים 'מבשלים ואופים עם רון יוחננוב' שמרגע צאתו לאור מככב ברשימות רבי המכר. רגע לפני החג הצלחנו לתפוס אותו לשיחה קצרה על בישולים, על הספר ועל הקשר עם הקוראים, לקבל ממנו טיפ חשוב וגם בונוס לקוראי מגזין סטימצקי: מתכון מעלף שאפשר להכין כבר עכשיו. בתאבון!

מאת: נגה גיסיס

מתי התחיל הרומן שלך עם המטבח?

מאז שאני ילד, תמיד אהבתי לאפות ולבשל. לגלגל כדורי שוקולד ולחתוך ירקות לסלט. אהבתי לא פחות לערוך שולחן ולסדר יפה. להגיש בכלים יפים.

הבלוג שלך מאוד מצליח. למה החלטת להוציא גם ספר?

תמיד חלמתי להוציא ספר. אני מהאנשים האלה שפוגשים בחנויות הספרים, יושבים על כסא ומדפדפים בספרי בישול. אשתי לא אוהבת לבשל, ויותר מזה לא אוהבת מתכונים ברשת. היא זו שהתקעשה שאצור לה חוברת מתכונים מסודרת. חשבתי לעצמי: אם כבר, למה לא להוציא ספר? משם נולד הרעיון.

מה התגובה הכי מרגשת שקיבלת על הספר בינתיים?

בסופ"ש האחרון, מישהי בקבוצת הפייסבוק שלי הכינה 5 מתכונים מהספר, וזה מבחינתי הכי מרגש. בנוסף, אני מקבל כל הזמן הרבה מאוד תגובות ופרגונים מעוקבים וממכרים וזה מאוד משמח. 

מה הטיפ הכי חשוב שאתה יכול לתת על בישול ואפייה?

סבלנות. הכל מתחיל שם. לקרוא את המתכונים בסבלנות, להכין את המרכיבים בסבלנות, וכך גם להמשיך לבשל - לפי ההנחיות ובהרבה סבלנות.

מה לדעתך הופך את הבלוג שלך ואת הספר שלך לכל כך מצליח?

קשה לי להעיד על עצמי. אם אני מנסה להסתכל על הספר בעיניים של הפודי שאני, אז מבחינתי הגיוון שיש בספר, האפשרויות הרבות, עצם זה שאני לא צריך לחפש כל מיני מרכיבים מיוחדים, הכל נגיש ובעיקר לא מצריך יותר מידי זמן והתעסקות.

מי ההשראה שלך?

אני חושב שג'ימי אוליבר. אדם מאוד מוכשר ויצירתי שהפך את הבישול למפעל חיים.

מה זה בישול בשבילך?

בעיקר תרפיה. יצירה.

מה אתה אוהב יותר – בישול או אפייה?

בישול קל יותר עבורי, אבל אני חולם לאפות מדויק יותר.

ושאלת בונוס: אם היית צריך לוותר על אחד מהם על מה היית מוותר – מלח או סוכר?

אממממ. מלח כי יש סויה. וסוכר כי אפשר עם סילאן...

מתכון מיוחד לפסח של רון יוחננוב לקוראי מגזין סטימצקי

פבלובה לפסח. צילום: איה בן ארצי

פבלובה לפסח של רון יוחננוב

ל-8 סועדים

רכיבים

למרנג:

4 חלבונים

1.25 כוסות סוכר

75 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

למילוי:

1.5 מכלי שמנת מתוקה או שמנת פרווה

0.5 כוס חלב או חלב סויה

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

לעיטור:

ריבת חלב (או רוטב אחר שאוהבים, כמו מייפל, קרמל וכו')

0.5 כוס פקאנים קצוצים גס

75 גרם שוקולד קצוץ גס

או פירות טריים או כל תוספת שאוהבים

 

הוראות הכנה

המרנג:

מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר במהירות גבוהה. כשהקצף הופך יציב לגמרי מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר והשוקולד עד שמתערבב היטב (אפשר להשאיר מעט שוקולד בצד ולפזר מעל הפבלובה לפני שמכניסים לתנור).

מחממים את התנור ל-100 מעלות ומצפים תבנית בנייר פרגמנט. יוצרים מהקצף עיגול על הנייר בעזרת כף (מומלץ לצייר לפני כן על הנייר עיגול בקוטר 20-22 ס"מ), עם שוליים בגובה 4 ס"מ. אופים בתנור במשך שעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.

המילוי:

מקציפים את השמנת עם החלב לקצפת יציבה ומוסיפים אינסטנט פודינג וניל. מקציפים עוד מעט עד שמתקבלת תערובת אחידה ויציבה.

העיטור:

מחממים מעט ריבת חלב בפולסים במיקרוגל.

ההרכבה:

ממלאים את סלסלת המרנג בשמנת המוקצפת ומסדרים מעל את הפקאנים והשוקולד. יוצקים מעל את ריבת החלב ומגישים.

בתאבון!


מעט על הספר:

מבשלים ואופים עם רון יוחננוב

מאת רון יוחננוב

רון יוחננוב אוהב את המטבח, אבל בעיקר את המשפחה ואת החברים שעבורם הוא מבשל ואופה. הוא נהנה למלא את הבית בריח ממכר, לארח, לשמח את האנשים שהוא אוהב ולקצור מחמאות. הבלוג שלו זכה להצלחה סוחפת בארץ והמתכונים שלו כבר מככבים במטבחים רבים מספור. זהו הספר הראשון שהוא מוציא ואנחנו כבר קנינו והתלהבנו. בואו גם אתם ללמוד איך להכין את הארוחות הכי מפוארות ומפנקות – בכמה שפחות זמן ומאמץ. כל המתכונים של רון נגישים, מרשימים וטעימים, מכילים רק רכיבים שאפשר להשיג בכל סופר, וטכניקות פשוטות עם הכלים והמכשירים שקיימים בכל בית בישראל. בין המתכונים הממכרים שתמצאו בספר: ניוקי עם דג בפסטו, שווארמה של פעם בחיים, עוגיות אמסטרדם ובורקס דפי אורז. הספר מכיל גם טיפים, סודות וטריקים שיהפכו אתכם לבשלנים הכי מקצוענים – הכי בקלות.

לעמוד הספר באתר

סגור
Loading
Go back to %1