בלוג מיוחד של נטלי לוין עבור לקוחות סטימצקי
יום העוגות העולמי הוא בעיקר תירוץ מצוין לאפות עוגה טעימה, ובינינו, אין כמו עוגת שמרים שוקולד ריחנית. זו בדיוק העוגה שתמיד מתאימה לכל רגע ביום - בבוקר עם הקפה, אחרי הצהריים כשרוצים משהו מתוק; כי מי יסרב לעוגת שמרים חמימה? קבלו מתכון לבבקה שוקולד פרווה מבצק רך ועשיר עם שבילים מתוקים של מלית שוקולדית שמתגלה בחיתוך הראשון. קלאסיקה מנצחת שהיא דרך טעימה במיוחד לציין את יום העוגות. המתכון מתוך הספר שלי "ימים מתוקים", שכל כולו מוקדש למתכונים פרווה - ללא מוצרי חלב, בלי פשרות וללא תחליפים מבאסים.
בבקה שוקולד
מתכון מתוך הספר "ימים מתוקים" מאת נטלי לוין, הוצאת תכלת.
עוגת שמרים קלאסית מבצק רך במיוחד. הבצק ממולא בקרם שוקולד עשיר. מושלם לבוקר שבת
2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
לבצק:
½3 כוסות (500 גרם) קמח
2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי
1/3 כוס (75 גרם) סוכר
1 ביצה בגודל L
2 חלמונים מביצים בגודל L
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס (180 מ"ל) מים
למלית:
200 גרם שמן קוקוס
200 גרם שוקולד מריר
10 כפות (100 גרם) אבקת קקאו
2 כפות חלב סויה
100 גרם שקדים טחונים או ביסקוויטים טחונים
200 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר, קצוץ
להברשה:
ביצה טרופה
לסירופ:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, חלמונים, מלח, וניל ומים ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
- יוצרים מהבצק כדור בידיים מקומחות, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: בקערה שמים שמן קוקוס ושוקולד וממיסים במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים לתערובת הקוקוס והשוקולד אבקת קקאו, חלב סויה ושקדים טחונים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מצננים במקרר כ-10 דקות להתייצבות קלה.
- מעצבים ומרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-4 מ"מ.
- מורחים על המלבן המרודד מחצית מהמלית בשכבה אחידה ודי דקה. מפזרים מחצית מכמות השוקולד צ'יפס על המלית ומגלגלים לרולדה הדוקה. חוצים את הרולדה לאורכה ל-2 רצועות שוות ויוצרים מהן צורת בורג.
- מניחים את הרולדה בתבנית משומנת וחוזרים על כל הפעולות עם החלק הנותר, לקבלת עוגה נוספת.
- מכסים את העוגות בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה במקום חמים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
- אופים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את העוגות התפוחות בעדינות בביצה טרופה. אופים 25-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות למגע.
- מכינים את הסירופ: מחממים בסיר סוכר ומים לרתיחה חזקה. ממשיכים לבשל 2-3 דקות ומכבים את האש.
- מברישים את העוגות המוכנות בסירופ ומניחים להן להצטנן בטמפרטורת החדר.
העוגה נשמרת עד יומיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. אם רוצים לשמור אותה לזמן ארוך יותר, ניתן להקפיאן עד חודש בכלי אטום. בהגשה מפשירים ומחממים מעט בתנור
ועוד משהו
במקום שתי עוגות בתבנית אינגליש קייק אפשר להכין עוגה אחת עגולה גדולה בקוטר 24 ס"מ. זמן האפייה יתארך ל-40-50 דקות
נטלי לוין היא בעלת בלוג האפייה המצליח "עוגיו.נט" ומחברת שני ספרי האפייה רבי המכר "הכי טעים בבית" ו"ימים מתוקים".
ניתן למצוא את המתכון לעוגה ועוד מתכונים מדהימים בספר 'ימים מתוקים'. יום עוגה שמח!
לספרים של נטלי לוין באתר סטימצקי