מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

טיפים לניקיון הבית: כך תהפכו את זה לשגרתי ופשוט

המדריך השלם לניקיון הבית - תמונה מספר 1

ניקיון הבית הוא לא התחביב הגדול של אף אחד מאיתנו, אבל כמובן שזה משהו שצריך להקפיד עליו ולעשות אותו כדי שנוכל לחיות בסביבה נעימה יותר, ובסופו של דבר גם להיות בריאים יותר. עם מעט רצון, הרבה אנרגיה, סדר פעולות חכם ויעיל, הניקיון בבית יוכל ללכת חלק ולא להיות המטלה הכי מרגיזה בבית. לצורך כך הכנו בעבורכם את המדריך השלם והמקיף ביותר שיעזור לכם לצלוח את ניקיון הבית.

ספונג'ה, כך תעשו את זה במהירות

כמה זמן: זוהי ככל הנראה המשימה שאורכת הכי הרבה זמן, מפני שהיא מצריכה מאיתנו להכין את הבית: צריך להרים חפצים מהרצפה ולסדר את הרהיטים עוד לפני השטיפה עצמה. בבית בגודל ממוצע של 100 מטר היא תיקח בערך שעתיים וכמובן שתיארך יותר ככל שמדובר על חלל גדול יותר.

חומרים וכלים: בשביל שטיפה טובה ויסודית יש להצטייד בדלי עם מים, סמרטוט יבש למעבר לאחר השטיפה, בשמפו רצפות ריחני, מחטא לרצפות, ומומלץ גם להוסיף כמות קטנה של אקונומיקה לחיטוי מושלם. כמו כן, כדי לייעל את העבודה מומלץ להתחיל קודם עם כל עם ניקוי יבש, כדי לא למצוא את עצמכם מרימים גושי אבק רטוב מהרצפה. שואב אבק אלחוטי יספק את העבודה הטובה ביותר בזמן הקצר ביותר.

מה עושים: אחרי ששואבים אבק ומרימים את כל הרהיטים, שופכים את המים עם החומרים בצורה שווה בכל חלקי הבית. גורפים את המים החוצה או לפתחי הניקוז בבית וחשוב לעבור על כתמים עיקשים שלא יורדים בקלות. לאחר מכן מומלץ לעבור עם סמרטוט יבש ונקי ולהעלים את כתמי המים שנוצרו. 

המשימה: הסרת אבק

כמה זמן: התשובה לשאלה כמה זמן לוקח להסיר אבק תלויה בגודל הבית, בכמות הרהיטים שלכם וכן בזמן שחלף מאז שביצעתם את הפעולה לאחרונה. אם תקפידו לעשות זאת לפחות אחת לשבוע, תוכלו לסיים את המשימה בתוך חצי שעה עד שעה בלבד.

חומרים וכלים: סמרטוט ידני יבש, מגבות נייר חד פעמיות, מגבונים מיוחדים לחיטוי וחומר ניקוי לרהיטים. מומלץ להיעזר בשואב אבק להסרה יסודית ומדויקת יותר.

מה עושים: בשלב הזה יש להשפריץ כמות נכבדת של חומר ניקוי על הרהיטים והאזורים המאובקים, לאחר שפיניתם את כל החפצים שמונחים עליהם כמובן. מעבירים את הסמרטוט או מטליות הנייר ומנגבים את האבק שירד בקלות בעזרת חומר הניקוי. אם מדובר באבק עיקש, מומלץ לשים את החומר מראש ולתת לו זמן להסיר את האבק בעצמו. תוכלו כמובן להיעזר בשואב אבק וזה אפילו יעניק לכם ניקיון יותר יסודי. אם אתם מחפשים את שואב האבק המתאים לכם, אחד הדגמים המובילים וגם אחד מהפופולריים ביותר הוא שואב אבק דייסון, אחד משואבי האבק הכי מבוקשים בשוק בגלל הטכנולוגיה המתקדמת, היעילות ונוחות השימוש, ולא סתם. מדובר בשואב אבק עוצמתי שיבריק את הבית ללא בעיה – ועם זמן סוללה שיספיק גם לבית גדול.

ניקיון האמבטיה

כמה זמן: ניקיון האמבטיה זו כנראה המשימה הארוכה ביותר אחרי השטיפה של הבית. ניקיון יסודי באמת כולל את כל החלקים השונים באמבטיה ועשוי לקחת כ-45 דקות בממוצע לחדר אמבטיה אחד.

חומרים וכלים: לניקוי האמבטיה אנו ממליצים על חומרים שונים לכל חלק. חומר מיוחד לחרסינה (כיורים ואמבטיה), חומר מתאים לניקוי מחיצות זכוכית וחומר מתאים עבור המקלחונים. כמו כן חשוב להצטייד בסמרטוט נקי, ועבור החרסינה מומלץ להיעזר בספוגית הפלא.

מה עושים: בשלב הראשון עוברים עם מים וחומר בעזרת ספוגית הפלא על כל החרסינה כולל האריחים במקלחת, נותנים לחומר לעמוד כעשר דקות ושוטפים. בזמן הזה אפשר לעבור עם סמרטוט על המחיצות ועל המראה בצורה יסודית וחשוב להשתמש בסמרטוט ובחומר בלבד למניעת כתמים. בשלב הזה יש לשים במקלחונים את החומר לתת לו לעמוד, להסיר את האבנית במשך רבע שעה ולאחר מכן לשטוף עם מים ולעבור גם על שאר חומרי הפלסטיק במקלחונים באופן דומה.

לא נעים, אבל צריך: כך תנקו אסלה

כמה זמן: פעולה חשובה למדי, ולמרבה המזל גם קצרה ותיקח לרוב כרבע שעה לכל היותר.

חומרים וכלים: אקונומיקה, חומר לניקוי אסלות, מברשת לאסלה, סמרטוט וחומר לניקוי חרסינה.

מה עושים: ראשית יש לנקות את פנים השירותים ולשפוך לאסלה אקונומיקה וחומר לניקוי אסלות. מומלץ לתת לו לעמוד לחמש דקות. לאחר מכן מנקים את פנים האסלה היטב עם המברשת, ולפני שמורידים את המים אפשר לעבור לניקוי החיצוני. את החרסינה יש לנקות עם החומר המתאים ועם סמרטוט יבש וחשוב לשים לב שעוברים על כל החלקים של האסלה, כולל הניאגרה, המושבים והכיסוי. כמו כן בסוף התהליך חשוב להשליך את המים מהמתקן של המברשת ולהחליף במים חדשים מהולים באקונומיקה וחומר לניקוי אסלות.

ניקיון החלונות

כמה זמן: אם מדובר בניקיון יסודי הכולל הוצאה של החלונות, זה יכול לקחת שעה פחות או יותר. עם זאת אפשר גם לנקות באופן חיצוני וזה ייקח חצי מהזמן.

חומרים וכלים: חומר ייעודי לניקוי שמשות וחלונות, סמרטוט יבש, מים וסבון.

מה עושים: אם החלטתם לפרק את החלונות, רצוי לשטוף את תריסי הפלסטיק ואת הרשתות עם מים וסבון בחוץ או באמבטיה ולתת להם להתייבש לפני שמחזירים למקום. את הזכוכית יש לנקות עם סמרטוט יבש וחומר ייעודי לניקוי, ויש לשים לב שלא נותרים כתמים לאחר מכן. אם בחרתם בדרך המהירה אפשר להשתמש בחומר להסרת אבק לניקיון הפלסטיק ובחומר לניקוי זכוכיות עבור הזגוגיות.

ניקיון המטבח

כמה זמן: גם כאן הזמן תלוי בגודל המטבח ובהיקף הניקיון שאתם שואפים אליו. ניקיון בסיסי אך יסודי למדי הוא כזה שייקח פחות או יותר 45 דקות.

חומרים וכלים: סקוץ' וסבון כלים לכלי המטבח, אקונומיקה לחרסינה, חומר לניקוי השיש והאריחים וסמרטוט יבש.

מה עושים:

שטיפת כלים

בשלב הראשון יש לשטוף את כל הכלים ולהכניס אותם למדיח כדי לשמור על הסדר.

ניקוי חיצוני של כל חלקי המטבח

לאחר מכן חשוב לעבור בצורה יסודית על האריחים ועל החרסינה עם החומרים המתאימים וסמרטוט יבש, ומומלץ גם להעביר סמרטוט על החלקים החיצוניים של הארונות והמגירות. כמובן שמפעם לפעם חשוב להוציא את כל הכלים ולנקות את חלקי הפנים עם סמרטוט יבש וחומר לניקוי אבק ועץ. אל תשכחו לנקות גם את המתקן לייבוש כלים, אם יש לכם כזה. קצת מים חמים ומטלית נקייה זה כל מה שהוא צריך.

ניקוי המקרר

לא חובה לעשות את זה בכל פעם כשמנקים, אבל מדי פעם זה בהחלט מומלץ. רוקנו את המקרר מתכולתו לחלוטין, השפריצו כמות נכבדת של חומר לניקוי פלסטיק וחלקי מתכת ונגבו בצורה יסודית עם סמרטוט יבש.

ניקוי המיקרוגל

גם את המיקרוגל (וכן את התנור) חשוב לנקות אחת לכמה זמן. את המיקרו ניתן לנקות עם חומרים רגילים ובסיסיים לניקוי משטחי פלסטיק בעזרת סמרטוט יבש, ואת התנור מומלץ לנקות עם חומרי ניקוי ייעודיים. לאחר השימוש בהם כדאי לתת לתנור לפעול כרבע שעה כדי לסלק אותם באופן סופי.

גם בהייטק מנקים: כך תנקו בצורה הנכונה את המסכים בבית

כמה זמן: גם המסכים בבית זקוקים לניקיון על בסיס קבוע, ולמרבה המזל זוהי דווקא משימה מהירה שאפשר לעשות "על הדרך" ולא תיקח בדרך כלל יותר מרבע שעה לכל היותר.

חומרים וכלים: סמרטוט יבש וחומר ניקוי ייעודי למסכים או סמרטוט לח.

מה עושים: כל מה שצריך לעשות זה לעבור על האבק שמצטבר על המסך ועל החלק האחורי של מסכי המחשב והטלוויזיה, ולנקות אותו וכן להסיר כתמים שמצטברים על המסך. אם בחרתם בחומר ייעודי, השפריצו כמות קטנה בלבד ונקו את המסך בקלות עם הסמרטוט. אם בחרתם ללכת על סמרטוט לח, הקפידו לוודא שסחטתם אותו לחלוטין מפני שעודף מים עשוי בהחלט לפגוע בתקינות המסכים. 

לסיכום

ניקיון הבית זה אולי לא הדבר הכי כיף שיש, אבל אין ספק שהכי כיף בעולם ליהנות מבית נקי. על כן, אם תעשו זאת בצורה מסודרת, תחלקו את הזמן מראש ותקדישו את המרץ הראוי לכל חלק בבית, כשאתם נעזרים בחומרים מתאימים ובמכשירים שיקלו עליכם. כך תוכלו ליהנות מבית נקי ונעים על בסיס קבוע בלי הרבה כאב ראש.

 

סגור
Loading
Go back to %1