
הערות שוליים מרתקות מן ההיסטוריה
ג'יילס מילטון
למשל, הסיפור על סטלין, ששדד פעם בנק בעזרת חבריו מהעולם התחתון כדי לממן את התנועה הבולשביקית. או הסיפור על גופתו של צ'רלי צ'פלין, שנגנבה מבית הקברות של כפר שוויצרי קטן ופסטורלי למטרות כופר. ויש סיפור על האסירים היחידים שהצליחו להימלט מאלקטרז לאחר שחפרו פתח בקיר בטון בעזרת כפות, וסיפור אחר על הר געש שבשנת 1902 השמיד עיר שלמה והותיר רק שלושה ניצולים מכל תושביה, בהם אישה שנמצאה מחוסרת הכרה על סירה שנסחפה אל הים, וכשהתעוררה לא היה לה מושג כיצד הגיעה לשם. ויש עוד המון סיפורים, על מרגלים וקניבלים, אפיפיורים ועבדים, הרפתקנים, סריסים, ילדי פרא ואנשים שנופלים ממטוסים. בהערות שוליים מרתקות מן ההיסטוריה מציג ההיסטוריון ג'יילס מילטון מאה סיפורים קצרצרים שנשמטו מספרי ההיסטוריה. חלקם על דמויות מוכרות או על אירועים היסטוריים ידועים, וחלקם על אנשים אלמונים ופרשות עלומות מכל רחבי תבל. חלק מהסיפורים מצחיקים, מקצתם עצובים, רובם מוזרים, וכולם אמיתיים לחלוטין.
קרא עוד...
הצג פחות...
שם:
הערות שוליים מרתקות מן ההיסטוריה
מחבר:
ג'יילס מילטון
כריכה:
רכה
שפה:
עברית
מק"ט:
010073589
מוציא לאור/ספק:
כתר
ביקורות
-
ספר מדהים
אהבתי מאוד .
ממליצה בחום -
מעניין וזורם
אנקדוטות מעניינות ומפתיעות על דמויות מוכרות מההיסטוריה, בסיפןרים קצרים שקל ומעניין לרוץ איתם גם למי שבדר"כ מאבד ריכוז מהר בקריאה.
-
100 סיפורים קצרים
ספר מעולה 100 סיפורים קצרים על דברים שהיו בהסטוריה . שנלקחו ממלא ספרי הסטוריה . כל סיפור זורק אותך לתקופה אחרת . מומלץ מאוד
-
מעניין מאוד, קל לקריאה
אחלה ספר, סיפורים קצרים ומאוד מעניינים ומפתיעים
-
ממכר
ספר מדהים למי שחובה היסטוריה. מספר בקצרה על סיפורים מן העבר.
ממולץ בחום -
סוחף, מפתיע ומעניין. ההיסטוריה מעולם לא הייתה מעניינת כל כך
פשוט ספר נפלא, התוכן מעניין, חלוקת הפרקים נכונה ונבונה. גיימס המילטון עושה זאת ובגדול. ממליץ לכל מי שרוצה לקרוא ספר טוב שפשוט אי אפשר להוריד מהידיים. 5 כוכבים.